PBFI

De Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal is opgericht om (toekomstige) spelers en trainers handreikingen te geven zodat zij zichzelf naar een hoger niveau kunnen brengen. Dit door middel van ondersteuning van de ontwikkeling van een gedegen leerlijn binnen het para-badminton.

De PBFI bestaat uit vijf onderdelen, die alle onder dezelfde stichting vallen:
1. PlayersExperience by Ilse van de Burgwal (voor zowel breedte- en wedstrijdsport)
2. Masterclasses/workshops (voor trainers en andere geïnteresseerden)
3. Clinics/presentati e/lezingen (voor verenigingen, scholen, overheid, bedrijfsleven)
4. Para-Badminton Academy
5. PBFI online tool

Voor de breedte- en wedstrijdsport van het para-badminton worden er een aantal keer per jaar op verschillende locaties in het land PlayersExperiences by Ilse van de Burgwal gehouden. Spelers die talent hebben, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Para-Badminton Academy. De trainingen worden gegeven aan de hand van een nieuw ontwikkeld, maar gedegen leerlijn, waar spelers naar persoonlijke doelen toewerken.

Om para-badmintonspelers en aanstormende talenten de mogelijkheid te geven om zichzelf verder te ontwikkelen is het belangrijk dat (verenigings-)trainers worden (bij)geschoold naar para-badminton. Met de masterclasses/workshops geven wij handreikingen aan alle trainers die interesse hebben, betrokken zijn of zich willen inzetten om spelers met een fysieke beperking binnen het para-badminton naar een hoger niveau te tillen.

Het is belangrijk dat de awareness van het para-badminton en PBFI wordt vergroot. Dit doen we onder andere door verenigingen, scholen, overheid en/of bedrijfsleven informatie te geven over para-badminton, met bijvoorbeeld een presentatie over de afgelegde weg als wereldkampioen en het verband met het bedrijfsleven. Er zijn vele mogelijkheden en uitgangspunten voor clinics, presentaties en lezingen.

Met de PBFI online tool optimaliseren wij het leerklimaat van het para-badminton. Door middel van video’s over technieken en honderden oefeningen (voor alle categorieën binnen het para-badminton) geven we ondersteuning aan de ontwikkeling van een nieuwe, maar gedegen leerlijn binnen het para-badminton. Ook krijgen trainers met online tool handvatten om trainingsschema’s vast te stellen.

Kijk voor meer informatie op http://www.parabadmintonfoundation.comBalk2