Over Ilse

Mijn passie is badminton en tennis. Dat is het al mijn hele leven. Helaas moest ik, toen ik heel jong was, badminton op een zijspoor zetten door blijvende rugklachten. Na een jarenlang traject van artsenbezoek, operaties en revalidatie leek ik eindelijk “pijnvrij” door het leven te kunnen. Een half jaar later kreeg ik een auto-ongeluk. Dat heeft blijvend letsel aan mijn benen veroorzaakt, waardoor ik genoodzaakt ben om te sporten in een rolstoel. In het dagelijks leven kan ik hele kleine stukjes op krukken lopen, ga ik verder dan dat, dan ben ik genoodzaakt me in een rolstoel voort te bewegen.

Ik miste het sporten enorm en heb eind 2009 de keuze gemaakt om er weer mee aan de gang te gaan. En zo kwam ik weer terug bij mijn passie, badminton. En met succes, in 2011 ben ik wereldkampioen geworden in de single.

Hieronder een korte overzicht van mijn belangrijkste prestaties:

Wereldkampioenschap 2011 – Guatemala              
 Single | 2e Dubbel | 2e Mix

Europees Kampioenschap 2012 – Duitsland
1e Single | 1e Dubbel | 1e Mix

Europees Kampioenschap 2010 – Zwitserland
1e Single | 1e Dubbel | 2e Mix

Nederlands Kampioenschap 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
1e Single | 1e Dubbel | 1e Mix

Naast zelf spelen vind ik het ook ontzettend leuk om mijn visie en passie over te brengen aan anderen. Zo geef ik training aan ‘validen’ jeugdspelers en senioren bij diverse verenigingen, geef training aan de para-badminton groep in Veenendaal, ik geef op de zaterdag eens in de twee weken training aan een groepje talenten van U15 en een aantal para-badmintonners. En sinds 2016 heb ik ook een eigen stichting: Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal. Met deze stichting geven we spelers én trainers handvatten om zichzelf naar een hoger niveau te kunnen brengen.

Rolstoeltennis
Sinds 2015 speel ik ook rolstoeltennis. Het eerste jaar eens in de week een uurtje. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van werd, want mijn progressie wat te traag. Ook hier is de drang om de beste te willen worden groot. En nu ben ik dus meer gaan trainen. Dit seizoen (2017) ga ik ook meer internationale toernooien spelen. Wat mooi is aan rolstoeltennis is dat het in eerste instantie veel op rolstoelbadminton lijkt. Eenmaal op de baan is het heel anders. Balgevoel heb je voor beide sporten nodig. Tennis is meer uit je arm, badminton uit je pols en onderarm. Het rijden is ook aanzienlijk anders. En ik ben niet de beste in tennis! Het is mooi om met een sport weer onderaan te beginnen. Weer eens te verliezen en toch hard te knokken om een partij naar je toe te trekken.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. KJ schreef:

  Hoi buurvrouw,

  Zit even op je site.
  Ben je een nieuwe aan het maken?
  Indrukwekkende lijst prestaties.
  Mooie opzet met mooie foto’s.
  Succes!

  Like

  1. Hoi buurman,

   Dank! Ik ben inderdaad met mijn site bezig. Was een beetje verouderd :-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s