Rolstoeltennistoernooi in de Vendee

Van 10 tot en met 14 mei heb ik in La Roche sur Yon (Vendee) een ITF 3 toernooi gespeeld. Een sterk bezet toernooi met een aantal spelers uit de top 20.

Woensdagochtend om 3.30 vertrok ik van huis om tegen 14.30 uur te arriveren in een regenachtig La Roche sur Yon.

’s Avonds vond de loting plaats. Deze was helaas voor mij niet gunstig. Ik trok een Braziliaanse dame die vrij hoog op de ranking staat.

’s Ochtends om half negen stond ik al met Joop in te spelen op de baan. Rustig de slagen oefenen, vertrouwen krijgen.

Rond half elf begon mijn partij binnen ivm de regen. Ik starte wat zenuwachtig, maar had wel kansen. De tweede set trok ik aan het langste eind met 7-5. De derde set lukte het niet om mijn service goed op haar backhand te spelen, waardoor ze met haar forehand een goede return cross kon spelen wat doorgaans een winner was. Helaas verloren maar ik kijk terug op een goede partij!

’s Middags was het tijd om te dubbelen. Het weer was opgeklaard, dus we konden buiten spelen. Ik was gekoppeld aan een onbekende Française en we moesten tegen de nr 1 geplaatste. Laten we zeggen dat ik blij was dat de tegenstanders ook op mij speelde zodat ik wat slagen kon oefenen want de Franse dame kon amper  tennissen.

Els en Mieke startte de dubbel tegen 2 Argentijnse dames. Een van hen zou ik de dag erna treffen in de Consolation (ook daar had ik een ongunstige loting 😂). Maar wow wat konden deze twee dames, vooral degene waar ik tegen moest, hard slaan. Els en Mieke hebben hun dubbel helaas ook verloren.

’s Avonds vroeg naar bed, want om 9 uur moest ik starten met de single.

’s Ochtends om 7 uur zaten we al aan het ontbijt, om kwart voor 8 ging ik met Joop inslaan. En wat heb ik hem vervloekt. We hadden besloten dat het wedstrijdplan zou worden om haar uit haar spel te halen. Zij slaat harder dan dat ik doe, als ik ze dan aanvallend op de goede hoogte aangeef krijg ik ze om mijn oren. Dus veel wat hogere topspin ballen geven zodat de tegenstandster lastiger onder de bal komt. Tijdens het inslaan kreeg ik dus hardere ballen om mijn oren en de topspits ballen kwamen maar half. Het was het allemaal net niet. Wat had ik er de balen van!

Toen begon om 9 uur de partij buiten. Het zonnetje scheen al lekker, wat wil je nog meer. Ik moest erg wennen aan de snelheid waarmee de Argentijnse speelde. Maar het lukte steeds beter om de hoge bal te spelen, waarbij ze moeite had om de bal met snelheid terug te spelen. De eerste set verloor ik met 6-3. De tweede set kon ik goed mee komen tot 3-3. De tegenstander was niet blij met de hogere ballen, ging fouten maken en ook haar service liep niet goed. Dit was mijn kans!

Maar juist nu ik mijn kans rook ging ik (onbewust) mijn wedstrijdplan aanpassen. Ik ging ook mijn eigen spel spelen want het voelde goed. Ik ging dus meer vlakkere, aanvallendere ballen spelen, waardoor de tegenstander weer in haar spel kwam en weer harde ballen kon spelen. Deze wedstrijd dus ook verloren. Maar wel met trots! Ondanks dat ik een grote kans heb laten liggen kijk ik terug op een goede wedstrijd. Fijn dat de vaardigheden beter worden en ik zelfs een ander spel kan spelen dan mijn eigen spel.

De twee dagen erna nog genoten van mooie wedstrijden!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s