Rolstoeltennis toernooi in Goirle

Afgelopen weekend (24, 25 en 26 feb) heb ik deelgenomen aan de Pellikaan Wheels Indoor Tournament in Goirle

Afgelopen winter hebben mijn trainer (Joop Broens) en ik heel specifiek aan een aantal zaken gewerkt. Dit toernooi was een mooi meetmoment om te kijken of de specifieke zaken al een automatisme aan het worden zijn.

De loting in de single was zwaar, dus ik kon gelijk aan de bak. Vrijdag startten we met de dubbel. Hierdoor konden we vertrouwen krijgen in onze slagen, de service oefenen enzovoorts.

Daarna had ik mijn eerste single. Het was een afvalsysteem, dus het was gelijk alles of niets. Ondanks dat ik niet lekker was en de longen uit mijn lijf hoestte had ik toch besloten om te spelen. Niet voor de winst, maar gewoon lekker ballen en slagen uit testen. De eerste set had ik verloren. Telkens zat in mijn hoofd dat ik niet lekker was. Na de eerste set heb ik de knop om kunnen zetten. Tegen mezelf gezegd of je geeft op omdat je niet lekker bent of je gaat gewoon normaal tennissen. Gelijk ging de service ook een stuk beter. We liepen tot 3-3 gelijk, daarna heb ik dit kunnen uitbouwen naar 6-3. De derde set heb ik weten te winnen met 6-1. Ik zag dat mijn tegenstander wat moeite had. Niks van aantrekken, eigen spel spelen en rustig plaatsen. Een mooie partij om op terug te kijken, vooral de rust in mijn spel was erg fijn om te merken.

Zaterdag startte ik met de halve finale single. Ik wist dat dit een zware partij zou worden, maar niet onmogelijk. Het liep gelijk op, we wisten allebei goed de hoeken bij elkaar te benutten. Uiteindelijk had mijn tegenstandster gewonnen met 2x 4-6.

De dubbel ging ook goed. Mieke en ik hebben beide wat moeite met de start, maar uiteindelijk komen we wel in ons ritme. Uiteindelijk hebben we alle dubbelwedstrijden gewonnen!

Een mooi eerste toernooi van dit seizoen! Op naar de volgende…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s