Nog een paar dagen… – 16 november 2011

 

Nog een paar dagen dan is het zo ver… Het WK in Guatemala

Afgelopen maanden zijn erg druk geweest. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb kunnen volhouden, met grote dank aan het thuisfront. Elk weekend en elke avond stond in het teken van het WK.

Naast het plezier dat ik in het sporten heb, is deze periode voor mij toch ook erg goed geweest. Voor het eerst sinds jaren zijn mijn benen en rug echt maanden stabiel gebleven. Of dat door het sporten of de adrenaline komt zullen we zien aan de reactie na het WK.

Ik probeer in Guatememala regelmatig een nieuwsbrief te versturen en mijn website bij te houden, dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het internet in het hotel.

De vlucht
 Vertrektijd: Vrijdag 18 november vertrekken we met Continental Airlines CO59 om 10.00 uur vanaf Schiphol.
Aankomsttijd: Vrijdag 2 december op Schiphol om 8.15 uur met vluchtnummer CO58

Dus heb je vrijdag 2 december niks te doen, dan ben je van harte welkom op Schiphol!

Hotel
We zitten in Guatemala in hotel Grand Tikal Futura, kijk voor meer informatie op http://www.grandtikalfutura.com.gt/.

RSL Kleding
RSL Nederland sponsort Marcel en mij al voor kleding en rackets. Voor het eerst sponsort RSL Nederland de Nederlandse delegatie naar een WK. Het team wordt voorzien van kleding zodat we allemaal herkenbaar zijn in dezelfde kleding.

Conditietest
Afgelopen maandag, 14 november, heb ik voor de 2e keer een conditietest gedaan. De eerste was 10 oktober en was goed. De 2e vond dus 14 november plaats. Zeker door de hoogtetraining merk ik dat ik conditioneel met grote sprongen vooruit ben gegaan. De test is op een fiets, met hartslagmeter en een zuurstofkap op. Gevoelsmatig is het heel raar om in zo’n kap te blazen. De eerste minuten is het ook erg lastig om je ademhaling goed te krijgen. Daarna gaat het wel goed, totdat het moment van verzuring op treedt. Helemaal kapot ga je dan. Maar goed, uit de 2e test bleek ook dat ik met sprongen vooruit ben gegaan!

Programma afgelopen weken
Het programma van de afgelopen weken zag er als volgt uit:

Maandag 24 oktober
Om kwart over zes gaat de wekker helaas weer. De laatste tijd heb ik enige problemen om mijn bed uit te komen. Oefeningen doen, ontbijten, Quinta uilaten en op naar het werk. Van half 9 tot vijf uur werk ik bij de Vermaat Groep in IJsselstein. Meestal wordt het vijf uur wat later door de drukte op het werk.

Na het werk vertrek ik naar de fysio, waar ik zo’n anderhalf uur tot twee uur gebeuld wordt. Vervolgens ga ik naar Lienden toe waar ik bij sportschool Julien een uur in een hoogtecabine zit. Hier fiets ik een uur (afhankelijk van de staat van mijn benen) op 2500 meter hoogte. Je lichaam krijgt niet genoeg zuurstof binnen, waardoor je lichaam rode bloedlichaampjes gaat aanmaken. In Guatemala zitten we op 1400 meter hoogte, waardoor ik in principe weinig moeite zal hebben op deze hoogte door de hoogtetraining. Rond een uur of half elf ben ik weer thuis en is het bedtijd.

Dinsdag 25 oktober
Het hele programma van opstaan tot werken herhaald zich deze dag ook weer. Na het werk vertrek ik naar Almere. Daar eet ik snel even bij mijn mixpartner Marcel Smouter, waarna we naar de training gaan. In Almere speel ik bij BC Arcade, hier speelt naast mijn mixpartner ook mijn dubbelpartner, Inge Bakker. Van half acht tot half tien is er training. Rond half elf/elf uur ben ik thuis. Nog een rondje met Quinta wandelen en dan is het weer bedtijd.

Woensdag 26 oktober
Het hele programma van opstaan tot werken herhaald zich deze dag ook weer. Na het werk ga ik naar de fysio waar ik weer flink aan de bak moet met oefeningen om de stabiliteit en kracht te verbeteren in mijn been. Daarna is er van 20.00 tot 22.00 uur een extra badmintontraining in Almere. Hier kregen we een op een training. Hier heb ik echt profijt van gehad.Tegen elf uur/half twaalf ben ik thuis, waardoor er weinig tijd voor mezelf is.

Donderdag 27 oktober
Het hele programma van opstaan tot werken herhaald zich deze dag ook weer.

Deze avond heb ik altijd een beetje rust. Ik kan eindelijk thuis eten. Om kwart over zeven vertrek ik naar Lienden voor de hoogtetraining en rond half elf ben ik weer thuis.

Vrijdag 28 oktober
Het hele programma van opstaan tot werken herhaald zich deze dag ook weer. ’s Avonds krachttraining in sportschool Bodyflash in Woudenberg en daarna lekker op de bank hangen.

Zaterdag 29 oktober
Toernooi in Brunssum inclusief overnachting. Normaal start ik deze dag met krachttraining om negen uur en heb ik om half elf hoogtetraining. Daarna ga ik meestal een uurtje liggen om een beetje bij te tanken

Zondag 30 oktober
Toernooi in Brunssum. Normaal heb ik deze dag 3 uur selectietraining of ga ik nog een keer naar de krachttraining.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s