Laatste speeldag WK – 26 november 2011

Trots op 1x Goud en 2x Zilver

Na gisteren op tijd naar bed te zijn gegaan, heb ik als een os geslapen. Toen ik wakker schrok van de wekker dacht ik dat ik thuis was. Was dat een meevaller of juist een tegenvaller? Om half zeven zaten we weer aan het ontbijt. Dit keer hadden ze heerlijke wentelteefjes! Rond half negen vertrokken we weer naar de sporthal.

Half tien startte mijn finale van de single. De single. Als er een onderdeel is waar ik op wilde knallen dat was het wel de single. De single is echt mijn onderdeel, wat ik echt leuk vind. Het onderdeel dat ik helemaal zelf in de hand heb. Dat ik in vorm was, dat wist ik. Maar de finale tegen de Koreaanse Yun-Sim Kim kon wel eens heel spannend gaan worden.

Na een goede warming up en even een momentje voor mezelf kon de finale beginnen. Zenuwachtig was ik! Maar ik geloof niet dat dat van de buitenkant zichtbaar was. Ik kon me goed afsluiten en kon me erg goed concentreren. De eerste paar punten probeerde ik zo rustig mogelijk te spelen. Gewoon de shuttle goed plaatsen, tegenstander uitspelen en afmaken. Maar wow, alles ging goed. Het plaatsen ging precies op de plekken die ik wilde. Ik heb de hele wedstrijd onder controle gehad.

Warming Up
De eerste set won ik dan ook gemakkelijk met 21-10. De tweede set ging ik op dezelfde voet verder. Dit ging ook heel goed. Totdat ik bij de 17 punten was. Ineens kwam het besef… Ik ga winnen! Ik ga gewoon goud winnen! Van de spanning moest ik overgeven in het veld (gelukkig kon ik het nog net inslikken). Uiteindelijk heb ik de laatste punten ook gered en won ik met 21-16. En dan ben je gewoon wereldkampioen, maar op dat moment (en nu ook niet) besef je het helemaal niet.

Gelukkig hoefde ik niet direct erna de dubbelpartij te starten voor de zilveren of bronzen plaats. Toen ik opgeladen was om eraan te beginnen werden we omgeroepen. De tegenstanders waren de Koreanen Yun-Sim Kim en Ok-Cha Son. Vol goede moed begonnen Inge en ik aan de dubbel. Ok-Cha was duidelijk de zwakkere van het stel, dus speelde we veel op haar. Met resultaat, de eerste set hebben we gewonnen met 21-14. De tweede set werd alles op Inge gespeeld. Ik probeerde haar te ontlasten door met haar mee te rijden en hier een daar een shuttle voor haar weg te nemen. Door dit te doen en de shuttle goed te plaatsen haal je de tegenstander uit evenwicht. In de tweede set was dit nog niet genoeg. Toen we 20-15 achter stonden, zijn we toch nog terug gekomen naar 23-21. Maar deze set hebben we verloren, met ontzettend spannende rallys. Het werd voor de zoveelste keer dit WK een driesetter. In de derde set ging ons spel helemaal goed en wonnen we overtuigend met 21-13. Op dit onderdeel is zilver binnen!

Na afloop was de prijsuitreiking. Een leuke maar lange ceremonie.

Gehele resultatenoverzicht:
Ilse GOUD vrouwenenkel
Ilse en Inge ZILVER vrouwendubbel
Ilse en Marcel ZILVER gemengddubbel
Marcel BRONS herenenkel
Marcel BRONS herendubbel

This is it! De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het WK, prive heeft alles er voor geweken. En nu is het jammer genoeg voorbij. Nu ben ik wereldkampioen, maar toch is verder alles hetzelfde.

Nu nog een paar dagen ontspannen. We gaan nog wat tours maken om wat van het land te zien en dan komen we vrijdag 2 december om 8.15 uur aan in Nederland.

Iedereen heel erg bedankt voor je support. Ik heb van vele lieve reacties ontvangen. Dat waardeer ik enorm en dat heeft ook zeker bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s