De aftrap van de eerste wedstrijd – 23 november 2011 – 22.00 uur

 

De aftrap van de eerste wedstrijd

Gisteren ging de wekker weer om half zeven. Rond half zeven moesten we in de ontbijtzaal zijn. Dit was dezelfde zaal als de Chicken zaal van de dag ervoor. Alleen is het houten bord vervangen voor een ander bord en titel.

Om twaalf uur gingen we naar de sporthal. Na een half uurtje training startte de semi final van de teamevents voor staanders, waarna de finale plaats vond. Het teamevent is voor de staanders, elk land kan zich daarvoor inschrijven. Doel is om het beste team van de wereld te hebben. De finale ging tussen Chinees Taipei en Maleisie. Tijdens de finale moest er een jongen spelen van Maleisie tegen Chinees Taipei. Wow ik ben helemaal verliefd op zijn spel! Wat een ongekend mooie techniek heeft hij, om over zijn schijnslagen nog maar te zwijgen.

Na de finale begon de openingsceremonie. Het duurde erg lang voordat deze begon. De burgemeester was ruim drie kwartier te laat. Opening was mooi. Praatje door wat hoge bobo’s, fanfare, orkest en een mooi toneelstuk van een verstandelijk gehandicapte groep.

Opening was pas om kwart voor negen af, waardoor we om kwart voor tien in het hotel waren en dus erg laat het diner hadden. Na het diner zijn we gelijk naar bed gegaan, tenslotte ging om 9 uur vanochtend de wekker weer.

De aftrap van de eerste wedstrijd
Zes uur ging de wekker. Half zeven ontbijten. Kwart over zeven op de bus wachten. Twee bussen vol, dus wachten op de volgende. Tien voor negen waren we in de hal.

Om kwart over negen startte onze eerste mix. Met Marcel Smouter speelde ik tegen Gobi Ranganathan (Engeland) en Emine Seckin (Turkije). Wat een drama! Een driesetter, 18-21 21-15 21-12, Dit had nooit mogen gebeuren, maar ja zenuwen… het was tenslotte de aftrap. Veel spelers waren bij ons aan het kijken, dus we hebben een goede indruk achter gelaten (niet dus!).

Om 9.30 uur startte Inge Bakker en Daniel Chan (HKG) tegen Jae-You Sim/Yun-Sim Kim (KOR). Inge en Daniel spelen voor het eerst samen, dus dat is nog even wennen. Maar de Koreanen zijn ook gewoon mega sterk. Inge en Daniel verloren met 21-5 en 21-15.

Om 12.30 uur speelden Mazlan Saibon (MAS) en Amir Levi (ISR) tegen elkaar. Amir kennen we goed van de Europese toernooien en is daar tot nu toe verreweg de beste. We waren dan ook erg benieuwd hoe het hem zou vergaan tegen de Maleisier, waarvan we al gehoord hadden dat hij ontzettend goed is. Het werd een spannende driesetter! Maar wow, wat een techniek hebben beide en wat een rolstoelvaardigheid!

Om 13.00 uur moest ik de single spelen tegen Inge Bakker spelen, mijn teamgenoot. Als je samen in een poule zit dan speel je als eerst tegen elkaar omdat je anders uitslagen kunt maken in elkaars voordeel. Met 21-12 en 21-11 won ik deze gemakkelijk. De zenuwen waren in bedwang, het zijn nu alleen nog maar gezonde spanningen. Ik heb mooi de kans gehad bij deze single om hier en daar het veld nog even te testen met bepaalde slagen.

Om 14.00 uur moesten Marcel en Daniel Chan (HKG) tegen Gobi Ranganathan en Meva Singh Dhesi. Voor hun een makkie, het werd 21-7 en 21-8.

De tijden dat we spelen zoals bovenstaand beschreven zijn de tijden zoals ze gepland stonden, uiteindelijk begonnen de wedstrijden meestal pas een uur later door uitloop van de wedstrijden.

Na afloop buiten heerlijk in het zonnetje gezeten. Even genieten voordat de bus naar het hotel ging. Vooral ook gelachen met de goed gewapende agenten. Na een paar dagen begrijpen zij dat wij geen kwaad willen, dus ze worden steeds losser. Zo los dat Annie (onze coach) een mega groot geweer vast mocht houden, maar we het toch te eng vonden waardoor we dit toch maar niet deden.

Om vijf uur gingen we met de bus terug naar het hotel. In de bus raakte ik aan de praat met die Maleisier met die geweldige technieken. We hebben het over badminton gehad maar ook over het leven in Maleisie en Nederland. Deze beste jongen begrijpt nu eindelijk, na uitleg dat het nu koud is in Nederland, waarom we zo’n lichte huid hebben!

De eerste dag was oke. Nu hopen dat ik de komende dagen blijf groeien in mijn spel, zodat ik hopelijk ver kan komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s