3x Goud op NK Aangepast Badminton 2012 – maandag 23 april 2012

Afgelopen weekend vond in Drachten het NK Aangepast Badminton 2012 plaats.

We overnachten vrijdag- en zaterdagavond in het Van der Valk hotel, waar we beide avonden ook  gegeten hebben. We hebben flink gelachen (waren aan de andere kant van het hotel te horen) en heerlijk gegeten.

Zaterdag en zondag moest het toch echt gebeuren. Na een mooi woord van de voorzitter en een woord van de wethouder van sport kon het toernooi beginnen. Ik startte zaterdag met de single en mix. Deze wedstrijden kwam ik gemakkelijk door en voor ik het wist was het al weer zaterdagavond.

Zondag stond in het teken van de single, mix en dubbel. De finale mix speelde ik tegen Inge Bakker. Dit was een mooie partij met leuke rally’s ertussen. Mix finale met Marcel Smouter tegen Inge en Timo Bakker was ook een mooie partij. Dit geldt ook voor de dubbel finale met Inge Bakker tegen Nicole Dielissen en Lia Schuuring.

Ik kan niet anders dan terugblikken op een mooi, maar vooral gezellig toernooi. Op (nog niet eens) halve kracht heb ik alle wedstrijden zonder problemen gewonnen. Ik heb niet echt getraind voor het NK, maar wel de hoogtetraining gedaan en dit was meer dan voldoende. Bijna elke shuttle kwam waar ik wilde dat deze kwam. De hoeken werden opgezocht, de dropshots werden mooi geplaatst.

Je kunt je afvragen waar ik de uitdaging vandaan haal als je elke keer redelijk makkelijk wint. Dit keer heb ik het gezocht in mijn spel. Ik heb geprobeerd mooie partijen ervan te maken, zodat het voor de tegenstander leuk blijft. Vooral tactisch en technisch gespeeld en weinig mijn kracht gebruikt. Door elke keer wat anders te oefenen blijf ik groeien.

RSL
Zondag was mijn sponsor RSL, Anton Kroezen, ook aanwezig met een mooie stand met RSL kleding.
Weer een mooie promotie voor dit fijne badmintonmerk!

Bijzonder moment
Tijdens een toernooi heb je vaak ook een bijzonder moment die je bij blijft. Dat kan in grote dingen zitten, maar ook in kleine dingen. Zaterdag heb ik een heel bijzonder meisje ontmoet, Renske van der Pijl. Renske is 12 of 13 jaar en heeft een harttransplantatie ondergaan. Hierdoor heeft zij nog maar ongeveer 10 jaar te leven. Voor haar heftig, maar ook voor haar ouders. Sinds een jaar speelt zij badminton. Renske heeft besloten dat zij volgend jaar mee wil doen aan de World Transplant Games in Durban (Zuid Afrika) met het onderdeel badminton. Zaterdag heb ik even met Renske kunnen badmintonnen. Ik weet zeker als zij zo door gaat, dat ze er zeker gaat komen!

Zilveren legpenning
Tijdens de prijsuitreiking kreeg ik uit handen van Clemens Wortel ook de zilveren penning voor bijzondere sportprestaties uitgereikt. Tijdens de bondsvergadering was al toegezegd dat ik deze penning zou krijgen en nu heb ik de zilveren penning ook echt gekregen. Een erg mooie penning!

Ik wil via deze weg Badminton Nederland bedanken voor deze mooie penning. Het is een hele eer om deze te ontvangen.

Nu op naar een positieve classificatie en deelname aan het EK!

Het toernooi was goed georganiseerd, bedankt BC Drachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s