Clinic tijdens G-sportdag in Lekkerkerk – zondag 19 juni 2011

Zaterdag 18 juni vond er in sporthal Bakwetering in Lekkerkerk een G-sportdag plaats. Op uitnodiging van Jan Timmer zijn Annie van Daal (bondscoach aangepast badminton), Leen van der Toorn en Ilse van de Burgwal daarbij aanwezig geweest om het aangepast badminton te vertegenwoordigen. Ook Rachel Geertsen was aanwezig met haar vriend, vader en moeder om het reguliere badminton te vertegenwoordigen. Daarnaast was natuurlijk ook de plaatselijke badmintonvereniging BC Sluyk aanwezig.

De G-sportdag bestond uit acht verschillende sporten tussen 10.00 en 18.00 uur, waar mensen met een verstandelijke handicap bijvoorbeeld een potje kunnen zaalvoetballen met een aantal beroemde profvoetballer, volleyballen met echte topspeelsters, badmintonnen met profbadmintonners en nog veel meer.

Van 15.20 tot 16.20 vond er badminton plaats. Eén voor één werd elke speler geïntroduceerd en in de spotlight gezet. Er was een grote primeur op de G-sportdag. Annie van Daal maakte, tijdens het introduceren van Ilse van de Burgwal, bekend dat Ilse officieel geselecteerd is voor het WK in Guatamala eind november dit jaar.

Na de introductie werd er een voorbeeldoefening gedaan, die vervolgens met alle deelnemers werd geoefend. Na een aantal minuten werd er doorgedraaid, zodat iedereen telkens tegen andere deelnemers speelden.

Voor iedereen het wist was het uur al weer voorbij. De G-spelers hebben het erg naar hun zin gehad. Er zijn zelfs een aantal deelnemers met talent gesignaleerd. Hopelijk hebben zij het zo leuk gevonden dat ze verder gaan met badminton.

Het was een groot succes en volgend jaar zijn we er weer bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s