Verslag EK Aangepast Badminton 2012 – maandag 11 juni 2012

Vrijdag 8 juni
Wat beloofde een mooie dag te worden omdat we geclassificeerd zijn in de rolstoel, bleek al heel snel tegen te vallen. De classificatie en alle maanden daarvoor heeft zo’n impact gehad dat het continu door onze hoofden spookten. Echt genieten was het niet.

Na een nacht slecht slapen moesten we om half 10 in de zaal zijn voor de openingsceremonie.

De openingsceremonie was echt saai. Ik  moet zeggen dat mijn gedachten zo afdwaalden dat ik er niks van heb meegekregen. Ik zag Amir zitten en ben even met hem wezen praten. Amir en ik hadden vorig jaar tijdens de German Open afgesproken om na het WK met elkaar te gaan mixen. Door de classificatie is daar dus een stokje voor gestoken. Dat was wel even flink balen want door met hem te gaan spelen zou ik mezelf ook meer kunnen ontwikkelen.

Na de openingsceremonie moesten Jordy en ik beginnen met onze mix tegen 2 Duitse spelers. Met een dubbel gevoel ging ik de wedstrijd in. Ik moest me echt motiveren om te moeten spelen.

Voor Jordy en ik was het de eerste keer dat we samen speelden, maar met een uitslag van 21-7 en 21-11 was de eerste partij goed afgerond. Tijdens de eerste set kwamen alle classifiers bij onze baan staan kijken. Zeer ongemakkelijk voelde ik me, ik werd me toch zenuwachtig!

Vervolgens moesten we mixen tegen Avni Kertmen en Emine Seckin uit Turkije. Dit ging een zware partij worden. Koppie erbij houden Ilse, had ik mezelf voorgenomen. 1e  set hadden we met 21-17 gewonnen, 2e set met 13-21 verloren en 3e set met 21-17 gewonnen. Een mooie, spannende partij!

Jordy stond helemaal stijf van de zenuwen, zelfs zijn services gingen niet goed. Gelukkig hebben we met de hakken over de sloot kunnen winnen, maar het had ook zo de andere kant op kunnen gaan.

Om 17.30 uur moesten Inge en ik tegen Kirsty Jones en Paula Robinson dubbelen. Het was een simpele partij, waarin we leuk gespeeld hebben. We hebben met 21-10 en 21-12 gewonnen.

Zaterdag 9 juni
Met Jordy starte ik de dag met een mix tegen Gobi Ranganathan en Inge. We wisten dat dit een zeer spannende partij zou worden. Jordy was gelukkig meer ontspannen.

De mix was heel spannend! Ook deze kon beide kanten opgaan. We hebben met 22-20 en 21-18 gewonnen.

Vervolgens moesten Inge en ik singelen tegen elkaar.  Je start altijd tegen elkaar zodat je de poule niet kan beïnvloeden. Er was gezegd dat het goed was om veel punten aan Inge te geven, voor als het er bij haar straks op aan zou komen. Eerste set werd 21-10, 2e set werd 21-15. Ik was in de 2e set behoorlijk boos. Er was een flinke uitbal aan mijn kant, Inge vond dat deze in was en de scheids ging daar in mee. Boos was ik! Zit ik punten weg te geven, wat ook heel moeilijk spelen is, en dan wordt er vals gespeeld (tenminste zo voelde dat op dat moment)! Na de wedstrijd ben ik maar een half uur buiten gaan staan om mijn woede te laten bekoelen. Normaal gesproken zou ik hier echt niet boos over worden, maar nu was het  gewoon de druppel van heel veel gezeur in één weekend!

Daarna speelde ik tegen Gertrud Salewski uit Duitsland. Met 21-6 en 21-9 was dit een zeer makkelijke partij. Vervolgens moest ik rond 15.00 uur tegen Emine Seckin. Emine wordt elke keer sterker, dus dat is altijd heel leuk spelen. Ik was er met mijn hoofd niet bij. Dat was erg duidelijk. Ik kwam 13-6 achter te staan. Het wilde gewoon niet, mijn gedachtes dwaalden continu af naar de classificatie. Ik was afgeleid wat er om me heen gebeurde. Toen Annie zei dat ik aanvallender moest gaan spelen ging het knopje om. Ineens kon ik me concentreren, gaf ik korte ballen. Vervolgens heb ik gewonnen met 21-13 en 21-9, zonder op 50% van mijn kunnen te spelen.

Mijn broertje en zijn vriendjes waren inmiddels ook gearriveerd. Kan ik erg waarderen dat ze langs kwamen!

Rond 16.30 uur moest ik de single spelen tegen Monika Meinhold. Deze heb ik ook gemakkelijk gewonnen met 21- 3 en 21-8.

Om 17.30 hadden Inge en ik nog een dubbel tegen Valeska Knoblauch en Elke Rongen. Deze hebben we gewonnen met 21-8 en 21-9.

De halve finale van de damesdubbel moest onverwacht ook nog gespeeld worden rond 18.30 uur. Dit was tegen Monika en Gertrud uit Duitsland. Ook deze hebben we met overmacht gewonnen.

’s Avonds was mijn broertje en zijn vrienden in het hotel. Hebben we gezellig gekaart.  Rond half 12 lag ik weer in bed, om mij voor te bereiden op de spannende finale damesdubbel.

Zondag 10 juni
De single en mix waren maar een poule, dus haar hoefde ik daar geen finales in te spelen. Inge moest vandaag een single en een dubbel spelen. Rond half 12 starte ze tegen Monika Meinhold in de single. Ik ben toen met Eddy vast gaan inslaan om warm te worden. Op het laatst ook vooral gesmasht om goed aanvallend te kunnen spelen. Deze finale dubbel was voor ons de belangrijkste wedstrijd van het toernooi en ook de meest spannende. Het was tegen Sonja Haesler en Karin Suter uit Zwitserland. Op het WK hebben wij van deze dames verloren. Het was toen onze eerste wedstrijd samen op het WK, nu hadden we al een paar dubbels gespeeld op het EK. Hopelijk zou dat uitmaken.

We gingen de baan op en alles leek op zijn plek te vallen. Mijn services gingen fantastisch. Alle shuttles vielen in de gaten op het veld. Het ging niet alleen bij mij goed, maar ook Inge speelde ontzettend goed. Met 21- 9 en 21-11 hebben we de Zwitserse dames finaal van de baan geslagen. Dit was ook de eerste wedstrijd waarin we gelachen hebben. De druk was van de ketel, even hebben we ons gefocust op een wedstrijd in plaats van de classificatie.

Qua toernooi vind ik dit het zwaarste toernooi dat ik gespeeld heb. Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op dit EK. Het is een EK met een nare bijsmaak. Misschien daarom alleen maar meer reden om trots te zijn op deze medailles. Om trots te zijn dat je met zoiets heftigs nog zo presteert.  Zonder echte training 3 gouden plakken. Dit geeft toch aan dat ik talent en gevoel heb voor badminton.

Nu zit ik thuis met verschrikkelijk veel pijn in mijn benen door de keuring, ook heb ik mentaal toch een flinke deuk opgelopen door dat het hele gedoe met de keuring. Mentaal geef ik me nog een paar dagen om alles een plekje te geven. En dan gaan we weer vooruit kijken in plaats van achterom kijken. Kijken naar de toekomst, waar alle mogelijkheden nu weer open liggen. Op een andere manier dan dat ik wilde, maar daar kom ik wel weer over heen!

De volgende medailles zijn behaald: GOUD Damesenkel:  Ilse vd Burgwal Damesdubbel:  Ilse vd Burgwal en Inge Bakker Gemengddubbel:  Ilse vd Burgwal en Jordy Brouwer von Gonzenbach BRONS Damesenkel:  Inge Bakker Gemengddubbel: Inge Bakker/Gobi Ranganathan (Engeland) Herendubbel:  Guus Maassen/Eddy Boerman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s