Succes German International 2011 aangepast badminton – dinsdag 7 juni 2011

Succes German International 2011 aangepast badminton

06/06/11

Afgelopen weekend vond in Dortmund de German International 2011 plaats. Dit internationale toernooi voor aangepaste badmintonners had deelnemers uit verschillende werelddelen. In totaal waren er zo’n 150 deelnemers. Vrijdagmiddag arriveerden alle spelers in de sporthal in Dortmund. Een aantal spelers moest nog geclassificeerd worden voor een goede klasse indeling. Dit nam heel wat tijd inbeslag, dus voor we het wisten was het al wat later op de avond.

Het toernooi ging van start met de gemengd dubbels. Helaas moest het koppel Mandy Zupansic/Leen van der Toorn uit het toernooi worden gehaald. Mandy kampt met hartfalen en in Duitsland is het niet toegestaan om dan deel te nemen aan toernooien.  Met 15 spelers, 4 staanders en 11 rollers, werd het toernooi voortgezet. Carmen van Kester en Tess Scheele moesten hun wedstrijden bij de staanders in de poule tegen de mannen spelen, omdat er te weinig vrouwelijke deelnemers aanwezig waren. Zij hebben zich in ieder geval kranig geweerd. Helaas wisten Eddy Boerman, Guus Maasen, Carmen van Kester en Tess Scheele niet hun poulewedstrijden te winnen. Leen van der Toorn, bij de rollers, ging samen met zijn partner Ho Yuen Chan uit Hong Kong als 2e in hun poule door naar de kwartfinale. Zij kwamen net iets te kort voor de halve finale. Na drie spannende games tegen Chi Meng Ao en Chi Keong Ip uit Macau, moesten zij zich gewonnen geven.

Successen bij de rollers

Zoals verwacht won zoals ik de titel van het vrouwenenkel. In de finale trof ik Inge Bakker, die in de halve finale met heel goed spel wist te winnen van Emine Seckin.  In de gemengd dubbel finale was ook een Nederlands onderonsje, waarbij Marcel en ik  wonnen van Inge en Timo Bakker. De derde titel pakte ik in het vrouwendubbel met Inge Bakker door het Duitse koppel Monika Meinhold/Getrud Salewski te verslaan. Marcel Smouter verloor in de halve finale van de als 1e geplaatste Amir Levi uit Israel en kreeg brons. Marcel en Timo wonnen zilver in de mannendubbel. Winnaars werden Amir Levi/Makbal Shofina uit Israel.

Staanders

Eddy Boerman wist twee keer brons te winnen door zijn enkelspel en het gemengd dubbelspel met Carmen van Kester. Pascal Wolter/Katrin Seibert uit Duitsland waren in de halve finale te sterk.

Een geslaagd toernooi met zeer goede resultaten. Naast het spel was het vooral ook heel gezellig en heb ik weer veel contact gehad met spelers uit andere landen.

Kijk voor mooie foto’s op: http://www.ilsevandeburgwal.nl/gallery/

Overzicht medailles

Rollers  mannenenkel brons Marcel Smouter vrouwenenkel goud Ilse van de Burgwal zilver Inge Bakker mannendubbel zilver Timo Bakker en Marcel Smouter vrouwendubbel goud Inge Bakker en Ilse van de Burgwal Gemengddubbel  goud Marcel Smouter en Ilse van de Burgwal zilver Timo en Inge Bakker Staanders mannenenkel brons Eddy Boerman gemengd dubbel  brons Eddy Boerman en Carmen van Kester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s