Een drukke maand… – woensdag 23 maart 2011

Afgelopen maand is een drukke maand geweest. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste evenementen.

 

Aangepast badminton toernooi in Nederhorst den Berg

27 februari was er een aangepast badminton toernooi in Nederhorst den Berg. Dit keer stond in het teken van de enkel en de mix. Nederhorst den Berg was het eerste toernooi waar het eindelijk echt druk was met rolstoelbadmintonners. Voor het eerst dit seizoen bestond het enkelspel uit 2 poules. Daarnaast was het ook een gezellig toernooi. Marcel en ik hebben kunnen testen hoe ons samenspel gaat ter voorbereiding op het toernooi in Spanje. Bij beide onderdelen hebben we goud behaald.

 

Clinic Ron Daniels

25 februari zijn Marcel en ik begonnen aan een 4 keer durende clinic van Ron Daniels. Ik wist niet goed wat ik me erbij voor moest stellen. Na een warming up, die anders dan gebruikelijk was (rackets in de lucht gooien en weer opvangen en nog veel meer) zijn we begonnen met wat oefeningen. Op een gegeven moment gingen we een enkelspel spelen over een heel veld. Maar er stond ook nog een ander stel in het veld die enkel speelden. We speelden door elkaar heen en moesten zorgen dat we goed keken om de ander niet voor de voeten te lopen. Daarna hebben Marcel en ik samen met Ron multi shuttle feeding gedaan. Had er nog nooit van gehoord. Multi shuttle feeding is dat er (honderden) shuttles liggen en door een persoon (steeds sneller) wordt aangegeven. Het doel hiervan is dat we de gaten die ontstaan in een mix dicht zouden rijden. Na een voorzichtige start ging het tempo snel omhoog. Wat een fantastische trainingsmethode is dit!

 

5 maart Brugge

Op 4 maart vertrok ik met Hans, Timo en Inge naar Brugge voor een toernooi. Na een heerlijke nachtrust in ons 7-persoons appartement (veel te groot!) begon zaterdagochtend 5 maart het teamtoernooi. We speelden tegen drie teams. Per ronde speelden we een enkel, dames- en herendubbel en twee gemenddubbels. Dit was een erg leuke opzet!

 

De eerste ronde speelden we tegen Belgen. Deze hebben we gewonnen met 3-2. Daarna speelden we een ronde tegen een team uit Almere. Zij waren voor ons een klasse te groot. De dame wilde het gelijkwaardiger spelen en dus hebben ik met haar een enkel gespeeld op een half veld, volgens de aangepast badminton regels. Dit was een hele zware partij. Ik heb in geen tijden zo gezweten J. Na een mooie drie setter heb ik met een voldaan gevoel verloren. De laatste ronde hebben we ook verloren.

 

Voor een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=TuBKSBA6GEQ

 

12 maart Belgro Landelijk Recreatie Team toernooi Arnhem

Op 12 maart werd het jaarlijks terugkerend evenement, Belgro Landelijk Recratie Team toernooi gespeeld in Arnhem. De opzet is erg leuk. Elke partij duurt tien minuten. Per team speel je een dames- en heren dubbel en een gemengd dubbel, waarna je tien minuten pauze hebt. Het was vooral een erg gezellig toernooi, waarbij we veel partijen hebben gespeeld.

Een aantal deelnemers kenden we nog van het recreantentoernooi bij de Yonex Dutch Open.

Uiteindelijk hebben we de helft gewonnen en de helft verloren.

 

Voor een mooi filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=MQom4-1PxPA

Clubkampioenschappen Heemskerk

Afgelopen weekend (20 maart) vonden in Heemskerk de clubkampioenschappen plaats.

Inge en Timo zijn lid van deze vereniging en wilden er graag aan deelnemen. Inge vond het wel leuk als wij er ook aan zouden deelnemen, zodat we samen de dubbel konden trainen.

Ook werd ik gekoppeld aan Paul, een staander, voor de mix. De dubbel ging goed. Twee gewonnen en twee verloren. Met de mix hebben we alles verloren. De eerste partij moesten Paul en ik erg aan elkaar wennen (en het was nog vroeg). De tweede mix ging super. Net verloren, maar het samenspel ging erg goed. Daarnaast zijn eindelijk mijn mooie (cross)drops terug J. Voor mij leuk, voor de tegenstander wat minder. Met het oog op Spanje geeft dit me een erg goed gevoel.

Het grappige is dat mensen eerst heel verbaasd kijken en vervolgens zien dat we toch een shuttletje kunnen slaan.

 

Huldiging 6 april

Op 6 april vind in Utrecht de sportverkiezingen van de sporters van het jaar 2010 in de provincie Utrecht plaats. Helaas was er geen categorie met aangepast sporter/sportvrouw van het jaar. Maar wel goed nieuws. Er vind een huldiging plaats voor iedereen die een bepaald resultaat heeft gehaald. Blijkbaar zijn mijn prestaties ook erg goed, want ik wordt ook gehuldigd. Wil je er bij zijn? Laat het even weten, dan zorg ik dat er kaartjes klaar liggen.

Spanish International (24-27 maart)

Morgenavond vertrek ik met Marcel Smouter naar Murcia (Spanje) om daar deel te nemen aan de Spanish International. Erg spannend. Ik heb geen idee wie er aan deelnemen, dus ik laat me compleet verassen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de resultaten komen weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s