Ambassadeur Paragames Breda – zondag 16 oktober 2011

Ambassadeur Paragames Breda

Enkele weken geleden ben ik gevraagd of ik ambassadeur wilde worden van de Paragames Breda. Erg leuk natuurlijk. Het is mooi om ambassadeur te zijn van zo’n geweldig event!

 

Wat zijn de Paragames Breda?

Paragames Breda is het grootste sportevenement in Europa voor mensen met een functionele beperking.

Donderdagavond, 6 oktober, is de vierde editie van de ParaGames Breda begonnen. 3000 gehandicapte sporters uit meer dan 40 landen heeb 6 t/m 9 oktober geprobeerd uit te blinken in hun specialiteit, van rolstoelbasketbal tot zwemmen en van tafeltennis tot zitvolleybal. In totaal worden in Breda en omgeving 23 sporten beoefend.

Erkenning Breda heeft onlangs paralympische erkenning gekregen. Het is voor het eerst dat het Internationaal Paralympisch Comite een sportevenement in Nederland die status geeft. Breda moet trainingslocatie worden voor de Paralympische Spelen volgend jaar in Londen.

Sponsordiner

Dinsdag 27 september ben ik officieel benoemd tot ambassadeur. Tijdens het sponsordiner werd er een contract getekend en kon ik wat vertellen over mijn sport. Een leuke avond! Ik heb kennisgemaakt met de andere ambassadeurs en sponsors van de Paragames

6 oktober opening Paragames Breda

Voor de officiële opening was er een mars door de binnenstad, vooraf gegaan door het cadettentamboerkorps van de KMA. Tientallen vlaggen werden meegedragen door ruiters van stal Sintels uit Breda. Ze stonden symbool voor de deelnemende landen.

Na de officiële opening werd er een demonstratie gegeven door een aantal spelers van het nationaal rolstoelbasketbalteam.

Aangepast badminton

Op 9 oktober vond het toernooi voor aangepast badminton plaats.  Naast de Nederlands aanwezigen waren ook David Crossman en Paul Gray over uit Engeland en waren ook Martine de Weerdt en Ann de Raeymaeker uit Belgie weer van de partij.

Naast aangepast badminton werd er in de zaal ook rolstoelhockey en rolstoeltennis gespeeld.

Vooral rolstoelhockey was een groot evenement. Veel teams uit andere landen. De finale werd Nederland – Zweden, waarbij Zweden met ruim gemak won. Het rolstoelhockey was een hele happening met veel muziek erbij. Erg leuk!

Doordat er meerdere sporten in de hal waren krijg je veel contacten met andere sporters. Zo hebben een aantal spelers van het Zweedse team badminton geprobeerd. En er zaten wel wat talenten tussen!

Ik speelde de enkel weer met de heren mee. Dit gaat steeds beter. Tegen Rowan heb ik 21-19 en 21-15 verloren. Een grote verbetering met de keer ervoor. Tegen Marcel kwam ik tekort en heb ik ook verloren. Met de gemengddubbel zijn we eerste geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s