Aangepaste badmintonners bij het MRTT in Almere – maandag 25 oktober 2010

Zaterdag 23 oktober heeft een groep aangepaste badmintonners meegedaan aan het Mixed Recreanten Team Toernooi dat plaatsvond in de Breedtesporthal bij de Yonex Dutch Open 2010 in Almere. De groep rollers speelden bij het team BC Arcade 1.

 

De komst van de groep was vooraf niet gemeld en de organisatie was dan ook blij verrast. Men ervaarde het als een grote stimulans dat er een groep rollers aan het toernooi deelnam. Zo reageerden de deelnemers ook zeer positief op de aangepaste spelers. Veel spelers wilden het opnemen tegen de badmintonners in de rolstoel. Door de valide sporters is zelfs aan de wedstrijdleiding gevraagd of de groep aangepaste sporters aan het einde van het toernooi een demonstratie wilden geven, wat veel publiek opleverde. Tijdens de demonstratie konden deelnemers zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te spelen. Daaruit kon worden opgemaakt dat de waardering alleen maar meer steeg voor de aangepaste sporters omdat de coördinatie bij de ‘gelegenheidsspelers’ ver te zoeken was. Eén van de sporters die het wilde proberen om vanuit een rolstoel te spelen, omschreef het als: “Ik moet weer helemaal opnieuw leren badminton spelen….”

Kijk voor het hele item op: http://www.badminton.nl/nieuws/badminton_spelen/aangepaste_badmintonners_bij_het_mrtt_in_almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s