3x goud op French Open International (handisport) – zaterdag 10 april 2010

BCArcade excellent travail en France,

Afgelopen donderdag1 april (geen grap), vertrokken 4 Arcadianen naar Toulouse om daar het open France championship te spelen in Toulouse, en niet geheel onverdienstelijk.

In de ochtend gingen 3 Arcadianen (Inge en Timo Bakker en Marcel Smouter) om 4 uur richting Woudenberg met de bus van Timo om Ilse van de Burgwal op te halen. Ilse altijd vlot op de baan, had toch iets moeite met het uit bed komen, en daar stonden de drie in de regen met windkracht 6 Ilse haar bed uit te bellen. Niet getreurd het licht ging al vlug aan en na een bak koffie vertrokken we om 6 uur richting de Belgische grens. België werd met gemak overschreden en om 11 uur zaten we, hoe kan het ook anders, midden in Parijs, heel leuk om de Eifel toren te zien, maar wat was het druk daar. Na vele koffie en eet pauzes kwamen we om 10 uur ’s avonds aan in het Novotelhotel. De volgende dag konden wij om 2 uur trainen in de sporthal en Ilse, Timo en Inge moesten daar gekeurd worden. Al vlug werden zij in BMW3 geplaatst (Badminton Wheel Chair cat.3), de hoogste categorie. Na de training, wat totaal niet liep vanwege de vermoeidheid van de reis, gingen we om 6 uur weer naar het hotel om na het douchen ’s avonds te eten.

De eerste dag stond stijf van het protocol, daar zijn de Fransen heel goed in, om later erachter te komen dat er nog gebadmintond moest worden. We starten met de mix en toevalligerwijs moesten de mixdubbels Inge/Timo tegen Ilse/Marcel. Beide starten zenuwachtig tegen elkaar en uiteindelijk werd deze partij door Ilse en Marcel gewonnen met 21-17 en 21-10. De volgende wedstrijd was hoe kan het ook anders, Ilse tegen Inge en deze werd door Ilse in 21-14 en 21-13 gewonnen, vervolgens kon Timo aantreden tegen Makbal Shefhanya (Isr) en verloor deze met 21-10 en 21-1, en Marcel moest tegen Avram (Avi) Oren (Isr) en na een verlies in de eerste set 19-21 en een winst 21-19 kon hij met gemak de derde set winnen van de als derde geplaatste Israëliër met 21-9. De volgende wedstrijd was van Timo tegen een Chinees Kam Lin Long en Timo won deze met 21-10 en 21-11, terwijl Marcel het moest opnemen tegen een andere chinees Chi Meng. Ook hij won deze met 2 keer 21-7, Op de andere baan stond Inge tegen Japan te spelen en zij won deze met 21-19 en 21-7, en Ilse kon tegen Shulamit Dahan(Isr) spelen en won ook 21-8 en 21-9.

De eerste dag zat er op en we werden om 20:15 verwacht op het galadiner ergens in Toulouse. Zo Nederlands als we zijn waren we precies op tijd, alleen, al eerder verteld, nemen de Fransen het niet zo nauw met de tijd en om 21:15 zaten we nog tegen een bloemetje aan te kijken en dat, terwijl na een dag van inspanning, onze maag al aardig begon te protesteren. Na stiekem gevlucht te zijn, kwamen we om 21:30 bij een Chinees restaurant aan, waar we heerlijk gegeten hadden. Gierend van het lachen hebben we op de hotelkamer van Inge en Timo nog een afterneut gepakt om vervolgens om 00:00 naar bed te gaan, tenslotte hadden we weer een druk programma voor de boeg om de wedstrijden in te halen die vanwege het protocol niet doorgingen.

De zondag stond dus in teken van vele wedstrijden voor onze poules en de uitslagen waren:

Marcel Smouter – Yannick Jouenne (Fra) 21-5 / 21-13
Inge Bakker – Shulamit Dahan (Isr) 21-11 / 21- 10 zilveren plak
Ilse v/d Burgwal – Yoko Egami (Jpn) 21-16 / 21-12 gouden plak
Timo Bakker – Amir Levi (Isr) 3-21 / 4-21
Marcel Smouter  – Chi Keong (Mac) 21-6 / 21-10 kwartfinale
Marcel/Timo – Moshe/Avraham (Isr) 21-23, 14-21, 17-21
Ilse/Inge – Hasler/Schroten (Sui/Ger) 21-13, 21-11
Ilse/Inge – Balsalobre/Egami (Esp/Jpn) 21-6, 21-9
Marcel – Amir Levi1(isr) 7-21, 5-21halve finale bronzen plak
Ilse/Inge – Rodriguez/Santos (Esp) 21-15, 21-13
Marcel/Timo – Meng/Long (Mac) 21-9, 21-10
Marcel/Timo – Weng/Legendre (Chi/Fra) walkover
Marcel/Ilse – Oren/Gorodetski (Isr) 21-9, 21-17

Na de vermoeiende dag vertrokken we weer richting hotel waar we heerlijk gegeten en gelachen hebben. Jiskefet kwam aan de orde en we hadden mazzel dat we het restaurant niet uitgestuurd werden, want de tranen vloeiden rijkelijk over de borden heen. Na weer een afterneut genomen te hebben in de hotelkamer van Ilse en Marcel (daar worden verder geen mededelingen over gedaan) lagen we weer om 00:00 in bed na te genieten van de zondag. Ilse en Inge stijf van de adrenaline konden de slaap maar moeilijk vatten want de volgende dag zou het er om gaan. Marcel en Timo vielen gelijk in slaap van de afterneut en de lachbuien. Na dat Ilse en Marcel ’s nachts nog in de slaap hele gesprekken gevoerd te hebben, werden ze om 6 uur wakker om de koffers te pakken en het ontbijt te nemen en weer werden ze niet van tafel gestuurd want het bleef erg, die lachbuien, wat zou duren tot de volgende ochtend bij thuiskomst.

De maandag zou het er om gaan, vele medailles konden nog binnen gehaald worden. De organisatie begon verwonderlijk op tijd want om 16:00 stond het protocol weer op het programma. Om 9 uur begonnen wij met onze wedstrijden.

Ilse/Inge – Shulamit/Gorodetzki (isr) 21-7, 21-11 gouden plak
Marcel/Timo – Levi/Shefanya (isr) 10-21, 4-21 halve finale bronzen plak
Timo/Inge – Oren/Gorodetski (isr) 16-21, 9-21
Marcel/Ilse – Moshe/Dahan (isr) 21-13, 21-12
Timo/Inge – Kusunose/Egami (jpn) 16-21, 21-17, 21-15
Timo/Inge – Moshe/Dahan (isr) 21-11, 21-9 bronzen plak
Marcel/Ilse – Kusunose/Egami (jpn) 21-5, 21-12 gouden plak

Na de wedstrijden begon de organisatie gelijk met het protocol waar we de 11 medailles om onze nek gekregen hebben. De vele bedankjes en het afscheid van de diverse spelers kwamen aan bod en we kwamen erachter dat de Israëliërs toch nog lachen konden.

We hebben gemiddeld de meeste medailles gehaald dus konden we met een goed gevoel om 17:30 richting Nederland waar Timo, onze chauffeur, Ilse om 6 uur afzette. Marcel werd om 7 uur thuis afgezet en zelf waren ze om 9 uur thuis en kon iedereen na de zware lachende nacht, want tenslotte moesten we Timo wel wakker houden, naar bed.

Veel werd er door iedereen niet geslapen deze dag want de vele felicitatie telefoontjes hielden de teamleden wakker.

Leuke bijkomstigheid is dat na het selecteren van Marcel aan het EK in Zwitserland, Ilse vanwege haar prestaties ook aan de selectie toegevoegd is!

De selectie naar het EK ziet er als volgt uit:
Marcel Smouter, enkel, mix met Anneke Wansink, dubbel met Gobi Ranganathan (Eng) – rolstoel
Ilse v/d Burgwal, enkel, mix met Gobi Ranganathan (Eng), dubbel met Anneke Wansink – rolstoel
Anneke Wansink, enkel, mix met Marcel Smouter, dubbel met Ilse v/d Burgwal – rolstoel
Eddy Boerman, enkel, mix met wanted, dubbel met Guus Maasen – staand
Guus Maasen, enkel, mix met wanted, dubbel met Eddy Boerman – staand
Bondscoach Annie van Daal

Dit is mijn internationale toernooi. Wat echt een hele leuke ervaring is. Dat ik gelijk het eerste internationale toernooi naar huis zou gaan met drie gouden medailles, dat had ik alleen stiekem durven dromen. En buiten het spelen om is het ook heel erg leuk om mensen uit andere landen te ontmoeten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s